MICROCEMENT

Microcement er blevet et særdeles populært valg til danske badeværelser. Det er bestemt ikke uden grund, for her får du nemlig den perfekte kombination af funktionalitet og design på samme tid. Her ser vi nærmere på alt, hvad der har med microcement at gøre!

Jeg ønsker microcement …

Ønsker du blot at læse mere om microcement, har vi skrevet en grundig og fyldestgørende guide herunder.

Hvad er microcement egentlig?

Microcement, også kendt som microtopping, er et mindre lag af cement, som kan tilføjes til stort set alle typer overflader. Det benyttes særligt til gulvbelægning, men det ses også tit, at microcement benyttes til vægge, trapper, endda også borde og møbler. Udendørs kan microcement også sagtens benyttes. Typisk har det en tykkelse på blot nogle få millimeter.

Du behøver ikke at frygte, at microcement får dit badeværelse til at se “almindeligt” eller kedeligt ud. Materialet kan nemlig tilpasses, således det er muligt at få det installeret i en helt unik farve og stil. Cementen kan i de fleste tilfælde lægges oven på en eksisterende overflade, hvorfor det er en nem måde at renovere gamle belægninger med.

Der laves som regel flere lag af microcement – og ikke bare et enkelt. Det første lag er vigtigt for den mekaniske styrke, mens det sidste er vigtigt for den kemiske styrke. Derfor er det vigtigt at få en professionel til opgaven. Når microcementen er lagt, som den skal, er gulvet stort set sikret mod slitage. Det kan føre til problemer, hvis et af lagene er lagt forkert, eller hvis det ikke er helt finjusteret. Så sørg gerne for, at opgaven klares korrekt – vælg en kompetent leverandør.

Lad os komme lidt nærmere ind på de egentlige fordele ved at benytte sig af microcement.

Fordele ved microcement

Når først microcementen er installeret korrekt, er der et hav af fordele, som du kan nyde godt af. Det har en passende hårdhed, som sikrer en solid overflade. Samtidig vil overfladen være fleksibel og vandafvisende. Dette er særligt relevant til et badeværelse, hvor overfladerne jo let kommer i kontakt med vand og fugt.

Designmæssigt er der også fordele. Det er blevet populært at dekorere med microcement, da det giver et helt særligt udtryk. Looket er ret nordisk. Så hvis du ønsker et badeværelse i moderne skandinavisk stil, er der oplagt at se nærmere på microcement. Som bekendt er det en relativt nem måde at give belægningen et løft på. Dermed er det næsten altid muligt at lave en renovering af hjemmet, såfremt du finder det nødvendigt. Mange vælger dog også at få lagt microcement i kombination med en større ændring af enten badeværelse, trapper, køkken eller terrasser.

Det tager ganske kort tid at renovere et område med microcement. Alt afhængig af omfanget tager det som regel op til fem dage. Herefter går der lidt flere døgn inden rummet med belægningen kan benyttes på almindelig vis. Cementen skal nemlig have lov at tørre, for at det bedste resultat opnås.

En sidste stor fordel er, at microcement er en billigere metode end så mange andre former for renovering af et badeværelse. Det skyldes igen, at det kan lægges oven på en eksisterende overflade og dermed undgår man for meget besvær med reparationer og lignende (om end det dog kan være nødvendigt i visse tilfælde).

Microcement giver dig altså muligheden for at få lavet et helt unikt design med en solid overflade, en hurtig proces og ikke mindst en god pris.

Microcement til badeværelset

Badeværelset er det mest oplagte sted at få lagt microcement, så vi har et klart fokus på dette. Det er et rum i hjemmet, som er oplagt at renovere. Vi tilbringer masser af tid på badeværelset, hvorfor det er vigtigt, at det er i ordentlig stand. Samtidig er det altid rart at have et pænt og veldekoreret badeværelse til rådighed, når der er gæster på besøg. Det giver simpelthen bare et godt indtryk.

Generelt er microcement også skridsikkert. Mange vælger at benytte netop dette materiale til at gøre belægningen mere skridsikker. Det afhænger dog lidt af typen af microcement. Nogle materialer er mere skridsikre end andre. Det er dog sådan, at man med microcement har mulighed for at få lavet en glat finish, hvilket naturligvis har sine designmæssige fordele. Desværre kan det også betyde, at man går på kompromis med skridsikkerheden.

Den bedste løsning er som regel at finde en skridsikker løsning til gulvet og eventuelt lave en glat finish med fokus på designet til badeværelsets møblering. Men det er alt sammen noget, du personligt kan overveje – og naturligvis noget, vi kan tage en snak om, når du henvender dig angående microcement til badeværelset.

Langsigtet holdbarhed

Microcement holder typisk i mange år. Som med alt andet er der en risiko for skader, såfremt der sker noget helt ekstremt, men så længe overfladen er ordentligt lagt, opstår der meget sjældent problemer.

Du kan selv forlænge holdbarheden ved at vedligeholde de områder, der har en overflade af microcement. Benyt vand og sæbe til at rengøre – det bevarer det pæne look. Benyt derudover flydende voks for at vedligeholde overfladen. Generelt kan det anbefales at klare det manuelt frem for med maskiner. På den måde skånes cementen bedst i det lange løb. Behandling med voks kan passende ordnes et par gange om året, mens en almindelig rengøring mindst bør finde sted ugentligt – præcis som ellers.

Skulle der ske noget helt uventet med belægningen, er det naturligvis altid muligt at få professionel hjælp til at rette op på det pågældende problem.

Et unikt udtryk med microcement

Du kan altså give dit badeværelse et klart boost med microcement. Udtrykket bliver noget mere unikt end ellers, og belægningen vil uden tvivl leve op til kravene for en moderne nordisk stil. Der er en grund til, at flere og flere begynder at få øjnene op for microcement og dets mange fordele.

Få microcement professionelt installeret på kort tid

Én mulighed er at få lagt microcement på den eksisterende overflade. I så fald kan opgaven ofte klares inden for en uge, dog med lidt ekstra ventetid herefter, da cementen skal have tid til at tørre.

En anden mulighed er at få lavet et helt nyt badeværelse, hvor den sidste belægning så består af microcement. Det tager lidt længere tid, men vi kan klare det på få uger. Fordelene ved microcement vil stadig være tydelige, og du vil få lavet et badeværelse helt og holdent efter den stil, du har visualiseret.

Hos Badmodul kan vi hjælpe dig godt på vej, hvis du ønsker et nyt og lækkert badeværelse. Kontakt os i dag – så kan du få opfyldt drømmen!

Microcement i hele badeværelset

Ønsker du et helt badeværelse i microcement, er vi selvfølgelig leveringsdygtige i det.

Første skridt er et gratis og uforpligtende møde med en af vores badkonsulenter til en snak om muligheder, indretning og pris.

Book et møde på 1 af 3 måder:

Ring til os på 70 70 25 10
Skriv til os på info@badmodul.dk
Book online her.

Microcement som makeover

Badmoduls ekspertise er hele badeværelser bygget fra grunden.

Ønsker du at bruge microcement til en mindre makeover på badeværelset – fx på gulvet alene – er vi ikke det rigtige valg.

Vi anbefaler i det tilfælde, at du tager fat på en dygtig lokal håndværker.